(ВІДЕО) У Полтаві відкрили меморіальну дошку захиснику України – прикордоннику Євгенію Юрченку

НАЗАД
04 травня 2024 08:55

Її встановили на стіні школи, де навчався військовослужбовець.

30 квітня, у День прикордонника України, на фасаді будівлі Гімназії 25 м. Полтава, у якій навчався воїн, відкрито меморіальну дошку Захиснику України Євгенію Юрченку.

Євгеній народився 28 вересня 1997 року у місті Полтава. З квітня 2021 року проходив строкову військову службу у Чернігівському прикордонному загоні. Побратими згадують бойового товариша тільки з позитивної сторони. Він був талановитим, кажуть, добрим, чуйним, відданим і вірним у дружбі й у службі.

Робота можна сказати «горіла» в його руках, як і його очі, коли він бачив можливість щось покращити чи то в побуті, чи то в організаційних питаннях – згадують побратими загиблого прикордонника.

«У підрозділі нас було десятеро строковиків, усі жили дуже дружно, це було братерство. Євгеній Юрченко був найстаршим за віком, тому й отримав від друзів позивний «Старий». Він завжди вирізнявся зібраністю та високими організаторськими якостями. Йому довіряли найвідповідальніші завдання, бо точно знали, що Євгеній справиться», - згадує строковик з позивним «Чірік».

Багато задумів і мрій Євгенія Юрченка не встигли стати реальністю.

Сержант Державної прикордонної служби Євгеній Сергійович Юрченко 13 травня 2023 року віддав своє життя за Україну під час виконання бойового завдання поблизу села Мхи Чернігівської області.

Воїнові було 26 років.

Саме завдяки таким, як він, Україна тримається і обов’язково переможе. Саме на прикладі таких людей ми повинні виховувати наших дітей.

«Пройдуть роки, покоління відійдуть у вічність, але завжди треба пам'ятати, хто наш ворог, хто зламав наше життя, хто приніс смерть, війну, хто вбивав і калічив, шматував країну», - написали на сторінці Гімназії у соцмережі.

За його мужність, високий професіоналізм і сумлінне виконання бойових завдань сержант Євгеній Сергійович Юрченко посмертно нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» указом Президента України №35/2024 від 29 січня 2024 року.

Вічна памʼять у наших серцях тим, хто пішов у безсмертя, щоб ми з вами ходили по українській землі, говорили рідною мовою і пам'ятали, в якому ми боргу перед ними.

Вічна і світла пам’ять Герою.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси